2013. március 17., vasárnap

Sült alma :-)

Egyik kedvenc csemegénk a sült alma:-) Pár hónapja szoktunk rá, mert nagyon egyszerű és olcsó elkészíteni, nem mellesleg isteni finom.


Nem kell hozzá más, csak alma és fahéj. Az almákat szépen felvágjuk négybe, kiszedjük a magházat, a kis szárát és a "szőrös részét", egymás mellé helyezzük a tepsibe (mi egy kicsit tepsit szoktunk használni), locsolunk rá kis citromlevet (elhagyható), és rászitáljuk a fahéjat. 
Fahéj nálunk mindig van ott a háztartásban :-)


Betesszük a sütőbe (mi nem szoktuk előmelegíteni) és addig sütjük, amíg egy kicsit összetöpörödik, ráncos nem lesz, meg nem látjuk hogy folyik kicsit a leve, nekünk nagyon finom habos, zselés szokott lenni:)
Nagyon szeretjük, desszertnek is kiváló. Régen volt, hogy mézzel, kevés cukorral próbáltuk, de így natúran sokkal-sokkal finomabb.

Jó étvágyat!:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése